Arkiv

Veckorengöringens sju steg – skönt och vårdande!

av | 14 okt, 2021

Vi vet att det kan vara svårt att få till veckorengöringen, det kan vara nog att få till rengöringen alls, dagligen! Om konstens alla regler hålls så mår vår hy bäst av att rengöras morgon och kväll samt en grundligare genomgång en gång i veckan. Och faktiskt så är veckorengöringens sju steg inte så farliga egentligen. Det handlar inte om några konstigheter mer än att det ska bli av. Kanske behöver du någon produkt extra men eftersom vår naturliga hudvård är både hållbara och dryga så räcker de länge! Kanske kan du lägga till ett steg då och då om inte annat?

Veckorengöringens sju steg

Det första steget är förstås rengöring. Använd en rengöring som är mild mot din hud, och som gärna är snäll mot miljön. Viktigast är dock att den passar just dig. En del av oss är torrare i hyn, en del lite fetare och andra har en blandhy. Och så finns det allt där emellan. Är du osäker på vilken rengöring som passar dig, fråga en av oss hudterapeuter, vi har koll. Du behöver självklart ingen annan rengöring i veckorutinen utan det är samma produkt som du har dagligen. Eller hur ofta du nu får till din rutin 💚

Steg två är den sköna peelingen! Ett moment som gör nästan underverk för både ansikte, kropp och själ. Din ansiktspeeling tar bort den extra smutsen som vi inte ger tid till annars. Gamla, döda hudceller ryker också all världens väg och direkt efter att du sköljt av din peeling känner du skillnad. Hyn känns len och frisk samt ger den där rosiga och fräscha glowet. Halsen och dekolletaget tycker också om att få sig en omgång.

Steg tre är ett välgörande ansiktsvatten. Vår Facial Skin Care med rosvatten i, lugnar och återfuktar det nu väl rengjorda ansiktet. ”Som balsam för själen” är en nära beskrivning av känslan 💚 Just ansiktsvattnet från Marja Entrich är bland annat min favoritprodukt. Jag kan nästan inte leva utan den! (Den funkar också som en face mist under dagen)

Halvvägs….

Steg fyra och vi är drygt halvvägs in i veckorengöringens sju steg och det är dags för den berömda avokadooljan! Ingen av våra produkter är så omtalad som denna olja från naturen. Förutom att den boostar hyn är den riktigt bra till vinterns kalla dagar när vi blir extra torra. Både hos stora och små! Ta några droppar av det gröna guldet och massera in, är det någon gång du ska ge dig lite extra tid är det här. En ansiktsmassage är lyx i vardagen. I mina behandlingar använder jag ofta avokadooljan.

Steg fem är steget du kan vara lite extra effektiv om du vill! Rengöringsmasken med porslinslera ska sitta på en stund. Den sitter kvar under tiden du väntar så du behöver inte sitta stilla eller hålla huvudet på något visst sätt. Självklart vill jag att du tar dig tiden och andas en stund, vilar lite kanske. Men OM det är så att tiden är väldigt knapp så kan du både skala potatis, stimma med barnen eller scrolla telefonen en stund 💚

Steg sex och vi närmar oss upploppet! Här upprepar vi steg tre och njuter ännu en gång av det livsgörande ansiktsvattnet. Klappa in vattnet med mjuka rörelser och ta ett par djupa andetag.

Steg sju och med en ansiktskräm anpassad just för dig så är du i hamn. Är det till kvällen du har gjort veckorengöringens sju steg så kan du gärna lägga på lite extra av den lyxiga krämen. I våra naturliga hudvårdproduktslinje har vi ingen nattkräm utan dagkrämen fungerar lika bra 💚 Oavsett om det är till vardags eller till veckorutinen.

Glöm inte njuta av stunden och av din väl rengjorda hy! Vill du någon gång unna dig lyxen att låta någon annan göra de sköna steg åt dig, så är det bara att höra av dig. Då kan vi också resonera om just din hud.

Lycka till!

Kram Ammi 💚